Dagtochten en reizen

Vlasserij en suiker in de Westhoek van Noord-Brabant

Vanaf 75,95 p.p.

Foto: © vlasserij-suikermuseum.nl

Max. 60 personen

Prijzen:
46-50 personen: € 75,95 p.p.
41-45 personen: € 76,95 p.p.
36-40 personen: € 81,95 p.p.
30-35 personen: € 84,95 p.p.

Gemiddeld lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Vlasserij en suiker in de Westhoek van Noord-Brabant

Rond de klok van half 9 vertrekken we naar Terheijden waar voor u een heerlijk kopje koffie met een koffiebroodje klaarstaat. Hierna rijden we naar de westhoek van Noord-Brabant waar men al eeuwen de grondstoffen voor de productie van vlas, lijnolie, vlaslint, linnen, suikerbieten en suiker verbouwt. Midden in dit gebied, in het vesting stadje Klundert, staat het Nationaal Vlasserij– en Suikermuseum. Medewerkers van het museum, die jarenlang in de vlasserij werkten, demonstreren de zware lichamelijke arbeid van het proces van vlasstengel tot vlaslinnen.

Rondrit maken door de Westhoek van Brabant

Hierna wordt u een lunch aangeboden, waarna we een rondrit maken door de Westhoek van Brabant. De gids die geboren en getogen is in dit gebied neemt u mee langs typische dijkdorpen en de grootste binnenvaartsluizen van Europa. We rijden verder naar een sfeervol historisch vestingstadje aan het water. Willemstad dat vier eeuwen geleden is gebouwd als vesting tegen de Spaanse vijand. In Willemstad maken we een stop zodat u een kleine wandeling kunt maken of kunt genieten op een terrasje van het mooie uitzicht.

Frans Bauer

Hierna rijden we via Dinteloord langs Fort Sabina naar Fijnaart en zien het ouderlijk huis (woonwagen) en de favoriete chinees van Frans Bauer. Natuurlijk komen we ook langs gebieden waar vlas en suiker wordt verbouwt met de grootste suikerfabriek van Europa.

Nadat we afscheid hebben genomen van de gids rijden we naar Terheijden waar we deze dagtocht afsluiten met een heerlijk diner.

Inclusief:

2x koffie/thee met 1x koffiebroodje, entree museum, lunch, rondrit o.l.v. een gids, diner en vervoer per luxe touringcar.

Exclusief:

consumpties bij het diner

Bijzonderheden:

Max. 60 personen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlasserij en suiker in de Westhoek van Noord-Brabant” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren