Dagtochten en reizen

Nieuw

Op ontdekkingsreis door de Peel

Vanaf 85,95 p.p.

Foto: Mariapeel Helenaveen. (Fotograaf: Aat van den Heuvel, 19 juli 2009, Wikimedia Commons) – aangepast formaat

Prijzen:
46-50 personen: € 85,95 p.p.
41-45 personen: € 87,95 p.p.
36-40 personen: € 90,95 p.p.
30-35 personen: € 97,95 p.p.

Weinig lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Op ontdekkingsreis door de Peel en Museum Klok en Peel

In oude geschriften staat de Peel omschreven als een eindeloze moerasvlakte, alwaar men waarschijnlijk nimmer uit weder zou keren. Tijdens een prachtige rondrit o.l.v. een gids ontdekt u de prachtige natuur en verteld de gids allerlei wetenwaardigheden over de peel en zijn bewoners. We gaan met de touringcar over wegen door een schitterend natuurgebied.
Ook maken we een korte stop bij het graf van Toon Kortooms, schrijver van het veel gelezen boek Beekman en Beekman en help de dokter verzuipt. Toon Kortooms beschreef in zijn boeken ook vaak over de Peel.
We worden ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met gebak, we vetrekken dan voor een prachtige rondrit. Bij terugkomst staat er voor u een heerlijke koffietafel klaar met kroket.

De middag staat in het teken van Museum Klok en Peel, waar u een prachtige rondleiding krijgt. Een belangrijk deel van het museum is gewijd aan klokken en beiaarden. Het museum bezit de grootste collectie klokken ter wereld. In het museum wordt ook aandacht besteed aan het klokkengieten en klokkenluiden. Er worden klokken en bellen getoond uit de gehele wereld, van Europa, Amerika en Afrika tot diep in Azië. Een aantal klokken in het museum dateert van voor de Christelijk jaartelling. Daarnaast staan beiaardklavieren opgesteld en zijn ze te horen in een videopresentatie. Er zijn vier werkende klokkenspelen, de oude beiaard van Hattem, het Mobiele Carillon van Frank Steijns, de museumbeiaard in de groene museumtoren en de tuinbeiaard aan de gele sprieten.
Na de rondleiding kun u nog even zelf het museum bezoeken, de Reizende Beiaard is zeker de moeite waard om te bezichtigen.
We verlaten het museum en rijden weer naar Liessel voor een heerlijk diner.

Inclusief:

2 x koffie/thee met gebak, rondrit o.l.v. een gids door de Peel, koffietafel met kroket, entree en rondleiding museum Klok en Peel, diner en vervoer per luxe touringcar.

Exlusief

consumpties bij het diner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Op ontdekkingsreis door de Peel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren