Dagtochten en reizen

Nederland en het water

Vanaf 85,95 p.p.

Artikelnummer: 24043 Categorie: Tags: , , , ,

Minimaal 35 personen 

Prijzen:
46-50 personen: € 85,95 p.p.
41-45 personen: € 89,95 p.p.
35-40 personen: € 93,95 p.p.

Gemiddeld lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Nederland en het water

In de nacht van zaterdag 31 januari en op zondag 1 februari 1953 was het twee dagen na volle maan. De vloed die om 05.00 uur moest komen was dus een springvloed, “giertij”. Toch dachten veel mensen dat het wel mee zou vallen. Een oude volkswijsheid was dat als de eb niet kwam, de vloed meestal wel meeviel. Dit keer was dat echter niet het geval. De storm bleef met windkracht 11 tot 12 boven de Noordzee woeden uit het noord-noordwesten. Langs de kust traden windstoten van 135 kilometer per uur op. Al voordat het vloed was ging het op vele plaatsen fout. Rond 02.00 uur kwam het water voor het eerst over de dijken en de vloedplanken heen en vanaf 03.00 uur begonnen de dijken te breken.

We brengen een bezoek aan het watersnoodmuseum in Ouwerkerk, waar u een inleiding krijgt van een gids. U wordt eerst ontvangen met koffie en een Zeeuwse bolus. Natuurlijk is het waterbeheer in Nederland erg belangrijk, hoe is de situatie van de deltawatersystemen nu, wat gaat er goed en minder goed, hoe kunnen zulke rampen voorkomen, kortom het verleden, heden en toekomst over het waterbeleid is hier kort samengevat.
Na dit bezoek rijden we naar Oostkapelle voor de lunch. We vervolgen onze dagtocht naar Veere, waar u de gelegenheid krijgt om dit mooie stadje op eigen gelegenheid te bezichtigen. Kortom een indrukwekkende dagtocht met het thema water.

Na het bezoek aan Veere rijden we richting Brabant waar we deze dagtocht afsluiten met een heerlijk diner.

Inclusief:

2 x koffie/thee met Zeeuwse bolus, rondleiding door het Watersnoodmuseum o.l.v. van gids, lunch met kroket, bezoek aan Veere, diner en vervoer per luxe touringcar.

Exclusief:

consumpties bij het diner

Bijzonderheden:

Minimaal 35 personen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nederland en het water” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren