Dagtochten en reizen

Land van Maas en Waal

Vanaf 72,95 p.p.

Prijzen:
46-50 personen: € 72,95 p.p.
41-45 personen: € 73,95 p.p.
36-40 personen: € 75,95 p.p.
30-35 personen: € 83,95 p.p.

Weinig lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Land van Maas en Waal

Land van Maas en Waal, dat zo prachtig bezongen werd door Boudewijn de Groot, ligt letterlijk tussen de rivieren Maas en Waal. Dijkdoorbraken en overstromingen hebben dan ook duidelijk hun sporen nagelaten in het landschap. Uitkijkend over het water ervaar je de kracht en de macht van het water. En daarmee het belang van de dijken die het gebied moeten beschermen tegen overstromingen.

Via een toeristische route rijden we naar Tingieterij ’t Oude Ambacht. U wordt daar ontvangen met koffie en iets lekkers. Vervolgens krijgt u een interessante demonstratie waar op ludieke wijze de kunst van het tingieten wordt uitgelegd.

Voor de lunch rijden we naar Moeke Mooren, een restaurant met een verleden. Moeke Mooren (geboren in 1858) huwde met Toon Mooren en gingen wonen aan het pand Blauwe Sluis 5, het toenmalige café annex boerderij “Het Veerhuis”. Ze leidde er een zwaar bestaan, niet alleen moeder van 3 kinderen, maar ook de stuwende kracht achter de boerderij en café. En vele malen per dag, weer of geen weer, zette ze per veer mensen de Maas over. Kortom een historisch restaurant waar voor u een uitgebreide koffietafel wordt geserveerd.

Na de lunch gaat u een prachtige boottocht maken over de Maas en het prachtige recreatiegebied de Gouden Ham. Terwijl de schipper u alles verteld over deze streek, kunt u genieten van alle schoonheid die deze omgeving te bieden heeft.

Na de boottocht heeft u nog even de gelegenheid om bij Moeke Mooren een terrasje te nemen en iets te drinken. Hierna vervolgen we deze dagtocht naar Zeeland om deze dagtocht af te sluiten met een heerlijk diner.

Inclusief:

koffie met gebak, bezoek en demonstratie ’t Oude Ambacht, uitgebreide koffietafel met kroket, rondvaart Gouden Ham, diner en vervoer per luxe touringcar.

Exclusief:

consumpties bij het diner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Land van Maas en Waal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren