Dagtochten en reizen

Klooster Wittem en met treintje door de grotten in Valkenburg

Vanaf 83,95 p.p.

Credits hoofdfoto: @BusIdee Steven Korf

Artikelnummer: 24061 Categorie: Tags: , ,
Prijzen:
46-50 personen: € 83,95 p.p.
41-45 personen: € 85,95 p.p.
36-40 personen: € 88,95 p.p.
30-35 personen: € 93,95 p.p.

Gemiddeld lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Klooster Wittem en met treintje door de grotten in Valkenburg

Vandaag brengen we een bezoek aan het klooster in Wittem, waar daadwerkelijk nog kloosterlingen wonen.
U wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met een lekker stuk Limburgse vlaai. Hierna gaat u o.l.v. een gids een bezoek brengen aan het klooster. Maak kennis met o.a. de barokke Kloosterkerk en Kapellen. U komt op plaatsen waar u als individuele bezoeker niet kunt komen. Zeer bezienswaardig zijn ook de grafkelder en de kloosterbibliotheek.

Voor de lunch rijden we naar Vaals en gaan daarna richting Valkenburg voor een rondrit met een treintje door de grotten. De Gemeentegrot is een oude kalksteengroeve, waar tot ongeveer 1950 mergel werd gewonnen. De mergel is ontstaan in de tijd dat heel Europa nog een binnenzee was (ruim 140.000.000 jaar geleden). Mergel bestaat uit miljarden laagjes kalkskeletjes van de diertjes uit die zee. Dat verklaart ook de grote hoeveelheid schelpen die nog in de mergel zitten. De Romeinen waren al bezig met het delven van mergel en vanaf 1500 de blokbrekers. Deze groeve is ontstaan door het uitbreken van mergelblokken. Een grot ontstaat op natuurlijke wijze en een groeve is door mensen handen vervaardigt. Huizen in Valkenburg en verre omgeving zijn veelal geheel uit deze bouwstenen opgetrokken.

Na het bezoek aan de grotten bent u vrij in Valkenburg. Zeker een bezoek waard is het oude centrum, natuurlijk is het ook heerlijk om een terrasje te nemen of te winkelen.
Op terugweg richting Brabant sluiten we deze dagtocht af met een heerlijk diner.

Inclusief:

2 x koffie/thee met vlaai, rondleiding o.l.v. een gids klooster Wittem, koffietafel met kroket, rondrit met treintje door de grotten, diner en vervoer per luxe touringcar.

Exclusief

consumpties bij het diner.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Klooster Wittem en met treintje door de grotten in Valkenburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren