Dagtochten en reizen

Kempische smokkelroute

Vanaf 86,95 p.p.

Credits hoofdfoto: @BusIdee – Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Artikelnummer: 24060 Categorie: Tags: ,

Minimaal 35 personen

Prijzen:
46-50 personen: € 86,95 p.p.
41-45 personen: € 88,95 p.p.
35-40 personen: € 91,95 p.p.

Weinig lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Kempische smokkelroute

Vandaag nemen wij u mee op smokkelroute, smokkelen was vooral vroeger in de grensstreek tussen Nederland en België erg actief. De goederen zoals boter, zout en suiker waren erg in trek voor de smokkelaars.
Grenswachters die smokkelende vrouwen betrapten, hielden ze weleens enige tijd vast in hun kantoor, waar de kachel aan stond, zodat de gesmolten boter bij de dames uit de rokken droop. Ook zijn er verhalen bekend over smokkel via cafés die pal op de grens lagen. Met name Baarle-Nassau en Baarle-Hertog, met hun ingewikkelde grensverloop, leende zich uitstekend voor smokkel.
Vroeger was het min of meer een kat en muisspel tussen de douaniers en de smokkelaars, met als voorbeeld de smokkelklomp.

Uw wordt ontvangen in Eersel in Kempenmuseum De Acht Zaligheden met een heerlijk kopje koffie en vlaai en een presentatie. Daarna kunt u zelf het museum gaan ontdekken. Dit bestaat uit meerdere gebouwen met een prachtige tuin.

Na de lunch gaan we onder leiding van een gids een prachtige smokkelroute rijden met natuurlijk leuke anekdotes. Onderweg maken we een stop voor een glaasje brandwijn.

We nemen afscheid van onze gids, rijden huiswaarts en sluiten af met een heerlijk diner.

Inclusief:

1 x koffie/thee met vlaai, bezoek aan museum, lunch, rondrit o.l.v. een gids, glaasje brandewijn, diner en vervoer per luxe touringcar.

Exclusief

consumpties bij het diner

Bijzonderheden:

Minimaal 35 personen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kempische smokkelroute” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren