Dagtochten en reizen

Nieuw
Budget reisje

Kat en muis op de grens

Vanaf 56,50 p.p.

Prijzen:
46-50 personen: € 56,50 p.p.
41-45 personen: € 58,50 p.p.
36-40 personen: € 61,50 p.p.
30-35 personen: € 67,50 p.p.

Weinig lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Kat en muis op de grens

Vanmiddag nemen wij u mee op speciale smokkelroute: Kat en muis op de grens. Smokkelen was vooral vroeger in de grensstreek tussen Nederland en België erg actief. De goederen zoals boter, zout en suiker waren erg in trek voor de smokkelaars.
Grenswachters die smokkelende vrouwen betrapten hielden ze weleens enige tijd vast in hun kantoor, waar de kachel aan stond, zodat de gesmolten boter bij de dames uit de rokken droop.

Ook zijn er verhalen bekend over smokkel via cafés die pal op de grens lagen. Met name Baarle-Nassau en Baarle-Hertog, met hun ingewikkelde grensverloop, leende zich uitstekend voor smokkel. Vroeger was het min of meer een kat en muisspel tussen de douaniers en de smokkelaars, met als voorbeeld de smokkelklomp.

Via uw opstapplaats rijden we naar Kempenmuseum de Acht Zaligheden waar voor u een kopje koffie of thee met vlaai klaarstaat en gaan daarna onder leiding van een gids een prachtige smokkelroute rijden met natuurlijk leuke anekdotes. Onderweg maken we een stop voor een glaasje brandewijn, via een toeristische route rijden we naar ons restaurant waar we nog een heerlijke Brabantse koffietafel gebruiken als afsluiting,

Inclusief:

1 x koffie of thee met vlaai, rondrit o.l.v. een gids, glaasje brandewijn, koffietafel en vervoer per luxe touringcar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kat en muis op de grens” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren