Dagtochten en reizen

Het land van Herve met bezoek aan militaire begraafplaats Henri Chapelle

Vanaf 64,95 p.p.

Artikelnummer: jdk-2690 Categorie: Tags: , , , , , ,
Prijzen:
46-50 personen: € 64,95 p.p.
41-45 personen: € 65,95 p.p.
36-40 personen: € 68,95 p.p.
30-35 personen: € 74,95 p.p.

Weinig lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Het land van Herve

Het Land van Herve… dat is de streek in het hart van de Euregio Maas-Rijn en van de driehoek Aken-Luik-Maastricht. Het land van Herve grenst in het noorden aan de Voerstreek, in het oosten aan het Hertogenwoud en de Belgische Eifel, in het zuiden aan de Ardennen en in het westen aan de Maasvallei. De naam komt van het stadje Herve in het zuiden van de streek.
Het zijn niet de grenzen die tekenend zijn voor het gebied. Het zijn vooral de prachtige landschappen die we toch wel uitzonderlijk mogen noemen. Het land van Herve is immers befaamd door zijn wallenlandschappen, weide en aanplantingen met fruitbomen afgezet met hagen, vormen het aantrekkelijke decor van een frisgroene streek met zachte heuvels en valleien.

Kaasboerderij

We brengen een bezoek aan een kaasboerderij, de Herve kaas is de enige kaas in België met een AOC Appelation. Natuurlijk kunt u ook proeven van de heerlijke kazen.

Amerikaans militaire begraafplaats Henri-Chapelle

Tijdens de rondrit brengen we ook een bezoek aan het Amerikaans militaire begraafplaats Henri-Chapelle. Deze begraafplaats herbergt de stoffelijke overschotten van 7992 Amerikaanse soldaten.
Hun indrukwekkende grafstenen staan opgesteld in weidse bogen op een uitgestrekt naar beneden glooiend grasveld. Het uitzicht is prachtig over het vredig Belgische platteland dat ooit een slagveld was.

Programma

Via uw opstapplaats rijden we naar Thorn, waar we een kopje koffie gebruiken met een heerlijk stukje vlaai, hierna rijden we via een toeristische route naar Vaals voor een heerlijke lunch, waarna we daarna o.l.v. een deskundige gids het Land van Herve gaan ontdekken, en een bezoek brengen aan Henri-Chapelleen aan de kaasboerderij.
Aan het einde van deze prachtige en indrukwekkende tocht, staat er in Vaals een heerlijk diner voor u klaar.

Inclusief:

2 x koffie met vlaai, uitgebreide lunch, kaasproeverij, rondrit o.l.v. een gids, bezoek aan Henri-Chapelle, diner, vervoer per luxe touringcar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het land van Herve met bezoek aan militaire begraafplaats Henri Chapelle” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren