Dagtochten en reizen

Nieuw

Hagedoorns Plaatse en Dekselse Pannetjes

Vanaf 85,95 p.p.

Minimaal 35 personen

Prijzen:
46-50 personen: € 85,95 p.p.
41-45 personen: € 88,95 p.p.
35-40 personen: € 93,95 p.p.

Weinig lopenDeze reis is geschikt voor mindervaliden.

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Bezoek aan Hagedoorns Plaatse en Dekselse Pannetjes

HET IS 1709
Boer Aart Lamberts van der Mate trouwt met Annigje Jans Slijckhuis. Aart is van rijke komaf. Aart en Annigje laten een boerderij bouwen. Dat deze van baksteen is, is ongewoon. In die tijd worden huizen vooral van hout gebouwd. In de voorgevel van hun huis laten Aart en Annigje een muuranker metselen met daarin het jaartal 1715. Het jaar dat ze de boerderij betrekken.

De heerd, het voorhuis, wordt bestierd door Annigje. Zij zorgt er voor het eten, de kleding, de schoonmaak en het huishouden. Haar aardappelen en groenten haalt ze uit de moestuin en ze heeft kippen voor de eieren. Zo af en toe slachten ze een koe voor vlees voor zichzelf en voor de verkoop. Doordat ze niet onbemiddeld zijn, hebben ze een dienstmeid voor het zware werk zoals het schrobben van de vloer en er is een knecht voor het bewerken van het land. Zo redden ze het wel samen op de boerderij.

In originele kelderdracht wordt u ontvangen en krijgt u een rondleiding en in de kelder mag u zelf naar hartenlust kasten en lades opentrekken, vol met spullen van vroeger. Kortom een feest van herkenning.

We rijden via uw opstapplaats naar ons koffieadres voor een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers. We vervolgen onze weg en komen rond het middaguur aan in Terwolde, waar voor u de dekselse pannetjes al klaar staan.
Na het diner brengen we een bezoek aan Hagedoorns Plaatse waar u wordt ontvangen door gidsen in klederdracht voor een prachtige rondleiding. Natuurlijk kunt ook nog zelf even rondlopen, en na nog een laatste kopje koffie of thee rijden we richting Brabant waar we deze prachtige dagtocht afsluiten met een koffietafel.

Inclusief:

2 x koffie met gebak, menu dekselse pannetjes, bezoek en rondleiding aan museum Hagedoorns Plaatse, koffie of thee, koffietafel met kroket en vervoer per luxe touringcar.

Exclusief

consumpties bij het diner.

Bijzonderheden:

Het museum is rolstoeltoegankelijk
Het museum is toegankelijk per rolstoel. Zowel het erf, de wisselexpositieruimte als bijna alle delen van de boerderij zijn toegankelijk en te bezichtigen. Een enkele kleinere ruimte in het woonhuis is minder toegankelijk vanwege een hoge drempel. 

Minimaal 35 personen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hagedoorns Plaatse en Dekselse Pannetjes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren