Dagtochten en reizen

Abdij en brouwerij van Val-Dieu

Vanaf 77,95 p.p.

Artikelnummer: 005 Categorie: Tags: , , , , , ,

Minimaal 35 personen

Prijzen:
46-50 personen: € 77,95 p.p.
41-45 personen: € 79,95 p.p.
35-40 personen: € 84,95 p.p.

Gemiddeld lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Bezoek aan Abdij en brouwerij van Val-Dieu

Val-Dieu is een eeuwenoude cisterciënzer Abdij in de Belgische provincie Luik. Het fraaie heiligdom ligt in het land van Herve, niet ver van de Nederlands–Duitse grens in het plaatsje Aubel. In het Nederlands wordt het complex ‘de Abdij van Godsdal’ genoemd. De Abdij werd gesticht in 1216 en het is de enigste Abdij die de Franse revolutie overleefde.

In 2002 verlieten de laatste monniken Val-Dieu, sindsdien wordt het complex gerund door christelijke leken die geïnspireerd worden door de traditie van de cisterciënzers en de regels van Benedictus. De Abdij heeft een prachtig natuurlijk park dat een bezoek de moeite waard is. Sinds 1997 is er ook een bierbrouwerij gevestigd en wordt er tevens kaas gemaakt. Het Val-Dieu bier draagt het officiële Abdijbier label, maar is geen Trappistenbier. Het bier is gebaseerd op een oud recept van plaatselijke monniken en wordt ambachtelijk bereid.

Onder leiding van een gids krijgt u een rondleiding door de brouwerij en natuurlijk het proeven van het Abdijbier ontbreekt ook niet.

Via uw opstapplaats rijden we naar Thorn voor een heerlijk kopje koffie met vlaai. Via een toeristische route rijden we naar Vaals waar een heerlijke lunch voor u klaarstaat. Met een ervaren gids rijden we na de lunch naar de brouwerij van Val-Dieu en sluiten deze dagtocht af met een heerlijk diner in Vaals.

Inclusief:

2x koffie/thee met vlaai, lunch, bezoek aan abdij/brouwerij o.l.v. een gids, proeverij, diner en vervoer per luxe touringcar.

Exclusief:

consumpties bij het diner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Abdij en brouwerij van Val-Dieu” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren